Dechový orchestr mladých

Dechový orchestr mladých

Dechový orchestr mladých vznikl v r. 1976 při tehdejší LŠU v Roudnici n. L.  Založil ho a 35 let jej úspěšně vedl dirigent Rudolf Fleissig. Pod jeho taktovkou se vystřídalo  přes  300  muzikantů  z řad  žáků i  absolventů  hudební  školy. V současné době sdružuje přes 70 mladých hráčů, po odchodu dirigenta Rudolfa Fleissiga v roce 2011 převzal vedení orchestru PhDr. Ondřej Šedivý. V září 2019 ze zdravotních důvodů převzal vedení orchestru učitel ZUŠ a dirigent Tanečního orchestru Jaroslav Nosek.

Soubor patří ke špičce mládežnických dechových orchestrů ČR. Získává si obdiv posluchačů doma i v zahraničí. Účinkoval v Belgii, Bulharsku, Francii, Chorvatsku, Itálii, Rakousku, Slovinsku, SRN, Španělsku a Švýcarsku, je zván na festivaly dechových orchestrů s mezinárodní účastí.

Dechový orchestr mladých

Taneční orchestr

Taneční orchestr

Orchestr vznikl v září 2008. Uplatnění v něm nacházejí hlavně žáci naší školy, kteří zde sbírají zkušenosti s interpretací jazzu, swingu a populární hudby.

Orchestr vystupuje převážně v Roudnici nad Labem, kde se těší velkému zájmu publika a na festivalech v České Lípě a v České Kamenici. Vystupuje i v dalších městech v okolí.

V roce 2010 a 2017 získal 2. místo v krajském kole soutěže ZUŠ v Litvínově a v roce 2014 získal v této soutěži 1 místo. V roce 2015 jsme se umístil na Mezinárodním hudebním festivalu v Děčíně ve zlatém pásmu a v roce 2016 2017 a 2018 ve stříbrném.

Vedoucím orchestru je p. uč. Jaroslav Nosek.